Damkläder långa kvinnor/tjejer

Kläder för långa kvinnor / långa tjejer

Handla dina kläder online

->PÅGÅENDE RABATTKAMPANJER

Tycker du det är svårt att hitta tillräckligt långa byxor, jeans, tröjor, kavajer m m? Du är inte ensam! På den här sidan hittar du information om onlinebutiker som säljer damkläder i storlekar som passar dig som är lång. Det finns kläder både för dig som är lång och smal och för dig som är lång och tar lite större storlekar!

Tips: Radioprogrammet Tendens sände under vintern 2013/14 ett program i tre delar, innehållande intervjuer med långa och stora kvinnor. Är du intresserad av att lyssna på på intervjuerna hittar du dem här.

Listan nedan över olika butiker som säljer damkläder med extra längd är sorterad i alfabetisk ordning. Reservation göres för eventuella förändringar i utbud, villkor m m.


E-butiker som erbjuder damkläder för långa:

 

ASOS: Specialavdelning för långa finns – titta under Women – Tall. Här hittade vi dam-jeansmodeller med längd upp till L38″ i sortimentet. Behöver du lite större storlekar kan du titta in under Curve & Plus Size. Där finns det en del jeans- och byxmodeller med lite längre längd (upp till inseam längd 34″), i stora storlekar. ASOS är en UK-baserad butik som blivit mycket populär i Skandiavien.  Titta noga i butikens storlekstabell för att hitta rätt storlek. Damskor finns upp till ca storlek 43). Alla priser anges i SEK.

Fri frakt vid order över 300 kr. 


BONPRIX: Letar du efter extra långa byxor eller jeans kan det löna sig att lägga lite tid på att kolla igenom utbudet hos Bonprix.

En del av deras byxor och jeans finns i tre olika längder; Kort, Lång, resp. Normallängd, med olika midjevidder. Benlängden i kategorin Lång varierar från modell till modell. Måttangivelser på den inre benlängden lämnas vid resp. produktbeskrivning. Vi hittade vissa jeansmodeller med innerbenlängd upp till 90 cm. Bonprix håller låga priser och erbjuder ett bra utbud av både stora och små storlekar. Du hittar också damskor i större storlekar till förmånliga priser i butiken. Många av skorna finns i upp till stl 43, några få i större storlekar än så också (damskostorlekarna sträcker sig i spannet stl 33 – 44-45).

Fraktavgift 49 kr per beställning.


CAMPADRE: Varierande storlekssortiment p g a butikens lite annorlunda försäljningssätt. Sist vi kollade fanns det flera jeans i upp till benlängd 34″, några i längd 36″ också. 

Företaget säljer exklusivt mode från kända märken till starkt nedsatta priser. Handplockade produkter köps in direkt från varumärkesföretagen. Tidsbegränsade kampanjer med produkter i begränsad upplaga gör att du måste agera snabbt för att få möjlighet att erhålla de bästa erbjudandena.

Du måste ha ett konto hos Campadre för att se alla kampanjer. Det är lätt fixat, kostar ingenting och det ställs inga krav på köp.

Hos Campadre kan du fynda damkläder i exklusiva varumärken till riktigt förmånliga priser. Har du tur hittar du en kampanj med extra långa jeans/byxor och andra plagg som passar dig som är lång. Leveranstiden blir ibland något längre jämfört med andra e-butiker, något som kan vara bra att känna till.

Fraktavgift: Fraktfria kampanjer förekommer. Annars gäller 59 kr per order till närmsta utlämningsställe, 99 kr för hemleverans.


DOROTHY PERKINS: här finns en specialavdelning med kläder till långa kvinnor. Här kan du köpa jeans, byxor, toppar, kjolar, kavajer, jackor m m med extra längd. Det finns jeans och byxor upp till beninnerlängd 89 cm, med olika midjemått, i sortimentet. Är du osäker på din storlek, skriv till butiken för att få råd!

Fraktavgift till Sverige från £ 6.- med standardleverans.


GAP: En internationell modebutik. GAP har en specialavdelning med damkläder för långa kvinnor (över 1.75 m). Där hittar du extra långa jeans och byxor, extra långa tröjor o. skjortor med extra långa ärmar. Vi kikade på utbudet av jeans för långa och såg att det finns jeans i längd upp till 37″ innerbenlängd.

Fraktavgift £ 4.- per order, med standardleverans.


JOHNELLS: Säljer bl a damjeans i storlekar upp till längd 34” (tyvärr inte längre än så), med varierande midjemått. Sist vi kollade hittade vi jeans i upp till storlek 38”34. Bra sökfunktioner – du kan bl a sortera på Storlek, Varumärke, Prisnivå, Färg.

Johnells är en modebutik med fokus på kläder och skor i kända och exklusiva varumärken. Överlag ganska höga prisnivåer, men helt normala jämfört med andra liknande butiker. I Outletavdelningen finns alltid produkter till nedsatta priser. Värt att spana in!

Om du satsar på kläder och skor i populära märken gillar du förmodligen utbudet hos Johnells.

Fraktavgift: Fri frakt, fria byten (observera att en returfrakt dock kostar 50 kr, lätt att missa!)


OUTNORTH: Vi kan tipsa om att det finns byxor som säljs i rålängd, t ex en del modeller från Fjällräven. Dessa byxor kan du själv lägga upp till rätt längd, eller bara vika upp dem. Rålängden brukar vara väl tilltagen. Vi har själva köpt Fjällräven-byxor i rålängd och är mycket nöjda. Det finns t ex praktiska byxor med många fickor som passar perfekt som resebyxor. Om du klickar här ser du ett exempel på en dammodell som säljs i rålängd. Outnorth har många bekväma kläder i sitt sortiment och storleksutbudet är helt OK. Fri frakt.

Fri frakt vid order över 395 kr, annars 29 kr med standardleverans.


STYLEPIT: Populär modebutik med bas i Danmark. Ungdomlig stil på kläder och skor.

Vi kikade snabbt igenom jeansutbudet och såg att det finns en del modeller i upp till i alla fall längd L34, med midjevidd i upp till W34 (det finns jeans med större midjevidd än så, men inte i de längsta modellerna). Utbudet varierar i olika modeller och över tid. Alltid idé att kolla vad som finns inne för tillfället!

Välj önskad midjevidd när du gör din sökning och håll sedan markören över resp. jeansmodell, så ser du en kort presentation över tillgängliga storlekar för resp. plagg. En hel del modeller anges med både midje- och längdstorlek (dock inte alla).

Fraktavgift: Fri frakt vid beställning över 499 kr, annars 39 kr.


TALLGIRLS: en UK-baserad onlinebutik som har nischat in sig på ungdomliga kläder för långa tjejer. Du kan bl a hitta jeans i upp till 38″ längd i den här webshopen. Leveranstiden kan i värsta fall bli ganska lång (enligt information mellan 7 – 20 dagar), men helt OK fraktpris.  Säljer även damskor i stora storlekar.

Fraktavgift £ 7,99 per order.


 

Att hitta kavajer, tröjor, jackor, blusar etc med extra långa ärmar är inte alltid helt lätt. När det gäller långbyxor är det ofta ett ännu svårare projekt att hitta byxor med extra längd. Några millimeter på längden kan vara det som gör skillnad…Som tur är finns det gott om onlinebutiker som säljer extra långa kläder. Vill du låta skräddarsy dina kläder efter dina personliga mått finns det lösningar på detta även på nätet.

Söker du efter Damskor i stora storlekar eller i breda modeller? Titta gärna in under Damskor Stora Storlekar resp. Breda Damskor!

Söker du efter arbetskläder/skyddskläder kan du kika in här.

 


 

 

Välkommen in här också;
Accessoarer – Barnkläder stora storlekar – Prematurkläder – Damkläder Plus Size/Stora Storlekar – Damkläder  Små Storlekar – Damkläder Långa Kvinnor – Damkläder Standardstorlekar – Damskor Stora Storlekar – Damskor Små Storlekar – Herrkläder Plus Size/Stora Storlekar – Herrkläder Små Storlekar – Herrkläder Långa Män – Herrkläder Standardstorlekar – Herrskor Stora Storlekar – Herrskor Små Storlekar – Mammakläder – Sport&Träningskläder – Underkläder

Obs! Ska du beställa online – tag noggranna mått på dig själv och kolla in storleksguiderna hos resp. onlinebutik så minskar du risken att beställa fel storlek. Skulle du i alla fall behöva byta storlek går detta bra hos så gott som samtliga online-butiker. Kontrollera köp- och leveransvillkoren!