Anna Scholz

Tysk designer, med fokus på plus size-mode

Anna Scholz är en tysk modeskapare som gjort sig ett stort namn inom plus-size-modebranschen. Att hon lyckats så bra beror säkert på både hennes målmedvetenhet och att hon av egen erfarenhet vet vad som efterfrågas. Redan som 13-åring mötte Anna på problem vid sökandet efter passande kläder och skor. Hon mätte redan då över 1,80 i strumplästen och hade skostorlek 44. Detta var på 1980-talet och på den tiden var utbudet av kläder och skor i stora storlekar betydligt mindre än vad det är idag. Inte mycket att välja mellan med andra ord.

Anna Scholz kände att situationen var helt oacceptabel. Hon var duktig på att sy och började skapa sina egna kläder. Hon beslöt sig också för att förändra hela Plus Size-branschen till det bättre. Naturligtvis ska det finnas snygga kläder och skor även för kurviga kvinnor!

Anna Scholz studerade till modedesigner på Central Saint Martins College för konst och design i London. Samtidigt startade hon en liten boutique tillsammans med några vänner, i vilken hon sålde sina egen-designade kläder. Intresset för hennes mode växte och stora varuhuskedjor blev intresserade. Hennes klädkollektioner såldes nu på stora kända varuhus som Harrods, Selfridges, Blommingdales och Saks Firth Avenue. Idag finns hennes mode i mängder av butiker.

Kändisar som t ex Adele, Queen Latifah, Beth Ditto och Ashley Graham tillhör Anna Scholz stora kundkrets. Även Aretha Franklin var storkund.

Anna Scholz plus size-kläder har en exklusiv, feminin look och erbjuds i flera härliga mönster och färger. Kläderna sys i högkvalitativa material.

Källa för ovanstående information: Ulla Popkens hemsida

 

Nu kan du köpa Anna Scholz kläder hos bl a Ulla Popken, en tysk modebutik som fokuserar på kläder och skor i stora storlekar.

Hos Ulla Popken hittar du ett brett sortiment av kläder och skor i stora storlekar (inte bara Anna Scholz mode – det finns mycket att välja mellan!)

 

Utbudet  av mode i stora storlekar hos Ulla Popken består av:

Damkläder i upp till storlek 68

Herrkläder i upp till storlek 8XL

Damskor i upp till storlek 44

Herrskor i upp till storlek 50