Integritetspolicy

Dataskyddslagen (GDPR)

GDPR (General Data Protection Regulation) trädde i kraft den 25 maj 2018 och ersatte då den tidigare Personuppgiftslagen (PuL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på sizes-for-you.com och vad använder vi dem till?

Den personliga information vi samlar in är epostadresser från personer som anmäler sig till en prenumeration av våra nyhetsbrev. Syftet med insamlandet av epostadresser är helt enkelt att möjliggöra utskick av nyhetsbrev.

De epostadresser vi samlar in används enbart för utskick av nyhetsbrev från sizes-for-you.com. Epostadresserna lämnas eller säljs aldrig vidare till annan part.

Epost som inkommer via vårt kontaktformulär sparas av oss i högst ett år. Därefter raderas de. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsskäl eller som berör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för vår verksamhet. Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte. Skräppost och epost som inte tillför något värde raderas omedelbart efter ankomst.

 

Vilka rättigheter har du?

Att prenumerera på våra nyhetsbrev kräver godkännande av dig som registrerar din epostadress via prenumerationsformuläret på sizes-for-you.com. Du kan när som helst avsluta din prenumeration av nyhetsbreven från oss. Detta kan du göra genom att klicka på Avsluta prenumeration längst ner i ett nyhetsbrev eller genom att kontakta oss och begära att din e-maildress stryks från prenumerationslistan. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

När du avslutar din prenumeration hos oss stryks din epostadress per omgående från prenumerationslistan. Din epostadress sparas då inte av oss och lämnas eller säljs ej heller vidare till annan part.

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt system. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Vår verksamhet går ut på att informera om e-butiker som erbjuder kläder och skor i ett stort spann av storlekar. Sizes-for-you.com är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Detta innebär att vi får en liten ersättning då du som besökare genomför ett köp i en butik via en länk på vår sida. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir helt anonym.

Sizes-for-you.com bidrar till att göra det lättare och snabbare för dig att hitta butiker som saluför mode i storlekar som ibland är svåra att få tag i, samtidigt som vi hjälper våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen. Du förblir helt anonym.

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies om du vill. Att tänka på är dock att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

Se mer om våra användarvillkor här.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall sizes-for-you.com i framtiden samlar in fler personuppgifter än epostadresser kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.