Fotvårdstips

Vårda dina fötter, det lönar sig alltid i längden!

 

Var rädd om dina fötter, det är de värda! Ibland glömmer vi bort att rå om just fötterna. Det kanske beror på tidsbrist eller rent av någon typ av komplex som gör att vi inte bryr oss om den här kroppsdelen riktigt. Många tycker att de har för små, för stora, för breda, för knöliga…fötter, ja “komplexlistan” kan bli ganska lång. Då är det lätt att nonchalera fötterna…Helt fel! Dina fötter är dina och tillhör din kropp. Om dina fötter fungerar som de ska ska du vara tacksam. Alla vill ha fötter som fungerar så länge som bara är möjligt i  livet. Krämpor av olika slag får de flesta av oss någon gång. Det du kan göra för att bibehålla fötternas funktionalitet så länge som möjligt är t ex att vårda dem väl, att träna regelbundet och att använda rätt och fotriktiga skor. Gör du allt detta vinner du mycket.

Människans fot består av skelett, muskler, blodkärl och nerver. Foten går i rät vinkel mot underbenets längsaxel.  Fotskelettet har en fjädrande valvkonstruktion som gör att din kroppstyngd överförs till underlaget via hela fotsulan. Du stöder alltså hela din kropp på fötterna.  Så visst betyder fötterna en hel del!

Vad gäller god fotvård kan du göra detta på ett ganska enkelt och billigt sätt. Tvätta dina fötter och skölj med ljummet vatten. Massera dem ordenligt för att mjuka upp dem. Detta stimulerar också blodcirkulationen. Fila bort förhårdnader med t ex fotfil eller pimpsten. Skölj och smörj sedan fötterna med en mjukgörande fotkräm, gärna innehållande olivolja. Vanlig olivolja kan för övrigt också användas som mjukgörare. Du kan ha på dig ett par bomullsstrumpor tills krämen eller oljan har gått in i huden ordentligt och inte kladdar längre.  God fotvård behöver inte kosta så mycket! Och du behöver inte göra den här proceduren VARJE dag, men någon gång med jämna mellanrum när andan faller på.

Känner du för att lyxa till det lite? Unna dig en fotbehandling hos en fotvårdsspecialist! Du får en liten stund för dig själv när du kan stressa ner. Det finns gott om fotvårdsspecialister runt om i landet. Hittar man en bra fotvårdsspecialist återkommer man gärna som kund. Själva håller vi till i Skåne och vi kan varmt rekommendera t ex Specialist Fotvårdskliniken Anette Sternbo Nord, som håller till på Hjärupsgården i Hjärup, Skåne. Vi har själva gått på fotvårdsbehandling hos Anette och är mycket nöjda. Avslappnande miljö, bra fotvård och trevligt bemötande.

Om du tränar regelbundet bygger du upp styrkan i fotmusklerna. Detta är särskilt viktigt om du har ett stillasittande arbete. Rör du dig för lite och sitter för mycket stilla, riskerar du att musklerna försvagas och du kan få problem med blodcirkulationen och svullna fötter.

Ju mer du bryr dig om dina fötter, desto bättre mår de. Unna dina fötter lite omtanke och omvårdnad då och då. Då blir de glada!

Tips: Titta gärna in hos Minfot.se. Där hittar du fotriktiga skor som dina fötter säkert gillar! Butiken har startats av en sjukgymnast.

 

-> till Minfot <-

Bekväma skor, fotvårdsprodukter, strumpor, accessoarer m m

Spana in utbudet hos Minfot!

Butikens grundare är sjukgymnast som vet vad våra fötter behöver för att må bra.

Välj bland sköna skor, fotvårdsprodukter, skovårdsprodukter,
stödstrumpor, hjälpmedel för olika fotproblem, broddar, accessoarer m m.

Fri frakt till ombud vid köp från 399 kr, annars 39 kr
Hemleverans från 79 kr

Med reservation för eventuella justeringar i utbud och villkor hos Minfot.

-> till Minfot <-